Familjen Hipp - ekologiska pionjärer
Ekologiskt jordbruk sedan 1956
Familjen Hipp har ägt och drivit företaget HiPP i tre generationer. Varje generation har utvecklat, moderniserat och satt sin egen prägel på företaget. År 1956 var Georg Hipp den första matproducenten som började med ekologiskt jordbruk. På 1950-talet var miljöskydd och ekologiskt jordbruk långt ifrån lika viktigt i västvärlden som idag. I strid med trender och råd vid den tiden beslutade Georg Hipp att omvandla familjen gården till en av de första i Europa för att fokusera på ekologiskt jordbruk - och gjorde därmed familjen Hipp till ekologiska pionjärer. Övertygelsen var tydlig; De skulle använda de finaste ekologiska råvarorna för att göra den bästa maten för småbarn. Ren och god mat skulle hjälpa barnen att växa och utvecklas på ett hälsosamt sätt. År 2016 firade HiPP 60 år som producent av ekologisk högkvalitativ barnmat.
HiPPs ursprung - en tvillingfödsel
HiPP är faktiskt ett mer än ett hundra år gammalt familjeföretag. Allt startade med en tvillingfödsel i den lilla staden Pfaffenhofen strax utanför München i slutet av 1800-talet. Konditorn Joseph Hipp fick tvillingar med sin fru Maria. Maria hade problem med att få bröstmjölken att räcka för båda barnen. I paniken som uppstod fick Joseph en idé. Som konditor visste han att mjöl sväller i vätska, och genom att blanda Marias bröstmjölk med skorpmjöl fick han fram en version av välling! Barnen kunde bli mätta och en ny affärsidé hade samtidigt sett dagens ljus. Rykten om paret Hipps nya barnmat spred sig och de började sälja till vänner och bekanta. Det tog inte lång tid innan Joseph kunde inleda omfattande produktion för att möta efterfrågan på deras goda och tillfredsställande barnmat. Så uppstod företaget HiPP.